Mooie Tanden Voor Iedereen

  Mondhygiene

  In onze praktijken werken we samen met mondhygiënistes. De mondhygiëniste richt zich primair op de preventie van uw tanden (gaatjes, cariës) en op het voorkomen van tandvleesaandoeningen.

  Bloedend tandvlees tijdens het poetsen? Losstaande tanden en kiezen? Rood en gezwollen of terugtrekkend tandvlees? Regelmatig gaatjes? Vaak tandsteen en aanslag op het gebit en een vieze smaak of adem?

  Genoemde symptomen kunnen duiden op een gebrekkige mondhygiëne. Onze mondhygiëne richt zich op preventie en mondverzorging, met als doel tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen en te bestrijden. Hoe eerder de symptomen behandeld worden, hoe beter.

  Hygiene - controleDe mondhygiëniste bij Houben Mondzorg geeft voorlichting over een goede mondverzorging en controleert en behandelt uiteenlopende symptomen, zoals parodontitis ofwel tandvleesontsteking en de aanwezigheid van tandplak en tandsteen. Ook kijkt de mondhygiëniste bijvoorbeeld of het tandvlees rond uw implantaat goed aansluit en vastzit. Om een implantaat te behouden en garantie op implantaten te blijven houden, blijven een goede mondhygiëne en regelmatige controle derhalve van belang. U kunt via de tandarts verwezen worden naar de mondhygiëniste, maar u kunt eveneens rechtstreeks een afspraak maken. Preventie is immers beter dan genezen.

  Gebitsreiniging

  Naast het geven van voorlichting, reinigt onze mondhygiëniste uw gebit professioneel. Onvoldoende mondhygiëne kan gebitsrisico’s met zich meebrengen. Zelfs als u zwanger bent, wordt aangeraden een mondhygiënist te bezoeken.

  Bezoek mondhygiëniste tijdens de zwangerschap?

  zwangerTijdens de zwangerschap kunnen zich mondproblemen voordoen als gevolg van de veranderende hormoonhuishouding. Onder invloed van zwangerschapshormonen wordt de groei van bepaalde bacteriën gestimuleerd. Hierdoor hebt u meer kans op het krijgen van (tandvlees)ontstekingen (bijvoorbeeld zwangerschapsgingivitis of nog ernstiger: parodontitis. Uw tandvlees reageert heftiger op de aanwezigheid van tandplak tijdens zwangerschap. Uit wetenschappelijk onderzoek bij vrouwen met tandvleesontstekingen is gebleken dat mondbacteriën in de bloedstroom kunnen komen, waardoor ontsteking en verhoogde spiegels van het hormoon prostaglandine ontstaan.

  Tijdens zwangerschap extra aandacht voor mondhygiëne
  Extra aandacht voor de mondhygiëne tijdens de zwangerschap is dus erg belangrijk. Bezoek daarom als u zwanger bent onze mondhygiënist voor een mondhygiëne-controle. Deze kijkt dan hoe het is gesteld met de conditie van uw tandvlees en zal indien gingivitis of parodontitis uw gebit uitgebreid reinigen. Tevens krijgt u de juiste instructies hoe u het beste kunt poetsen / reinigen. De mondhygiënist besteedt afhankelijk van de ernst van de situatie per afspraak ongeveer een half uur tot drie kwartier aan (inclusief uitleg en voorlichting. Meestal zijn er meerdere behandelingen nodig.

  Neem voor meer informatie over Mondhygiëne of voor het maken van een afspraak contact op met Houben Mondzorg:
  Tel. 088 - 500 21 00

  TOP