Mooie Tanden Voor Iedereen

  Cariës en vullingen

  Cariës is een ander woord voor tandbederf en is ’s werelds meest voorkomende infectieziekte. Geschat wordt dat circa 95 procent van de wereldbevolking lijdt aan cariës. De bacteriën die cariës veroorzaken, bevinden zich overal in de mond, met name in tandplaque. Gevolg: gaatjes.

  Vullingen | amalgaam (zilverkleurige vulling) en composiet (witte vulling).

  Cariës veroorzaakt niet altijd pijn, zeker niet in de beginfase. In een later stadium kan een geïnfecteerde kies temperatuurgevoelig worden en gevoelig bij het eten van zoetigheid. Die gevoeligheid kan overgaan in pijn.

  Als een kies is beschadigd door cariës, maar ook als een gedeelte van een tand verloren is gegaan, kan de tandarts dat restaureren met een vulling. Een vulling voorkomt verdere pijn en herstelt de functie. Er bestaan verschillende vulmaterialen. Voorheen werd er altijd gevuld met amalgaam (zilverkleurige vulling), we zien echter dat er steeds meer met composiet gewerkt wordt.
  Voordat de tandarts bij Houben Mondzorg begint met het vullen van een gaatje, overlegt hij of u al dan niet een plaatselijke verdoving wenst.

  Neem voor meer informatie over Cariës en vullingen of voor het maken van een afspraak contact op met Houben Mondzorg:
  Tel. 088 - 500 21 00

  TOP