Mooie Tanden Voor Iedereen

  Wat kunt u van ons verwachten?

  Door alle specialismen onder één dak aan te bieden, is het voor de medewerkers van Houben Mondzorg mogelijk om uiterst efficiënt, deskundig en professioneel te werk te gaan. In het eigen tandtechnisch laboratorium worden onder meer bruggen, kronen, gedeeltelijke of volledige gebitsprothesen, frameprothesen en klikgebitten vervaardigd met behulp van moderne technieken en hoogwaardige materialen. In sommige gevallen word er uitgeweken naar externe partijen. De lijnen binnen het multidisciplinaire team zijn kort, de communicatie direct. Cliënten hoeven derhalve niet te pendelen tussen diverse behandelaars.
  Kortom, Houben Mondzorg ontlast en helpt snel en deskundig op het volledige gebied van mondzorg, nu en in de toekomst.

  Periodieke controle:

  Het meest belangrijke element van tandheelkundige zorg is de periodieke controle. Wie mooie en nog eigen tanden heeft wil dit graag zo houden. Graag zien wij u 2x per jaar om uw gebit preventie te kunnen controleren. Een investering voor de toekomst en een goede gewoonte waardoor eventuele problemen tijdig ontdekt worden en zo ook opgepakt kunnen worden zodat de schade op langer termijn voorkomen en/of beperkt zal worden.

  Tijdens een periodieke controle onderwerpt de tandarts uw gebit en tandvlees aan een nauwkeurige, deskundige inspectie. Zo nodig wordt er tandsteen verwijderd of zal de tandarts u adviseren om een afspraak bij de preventieassistente of mondhygiëniste te maken voor een afspraak uw gebit te reinigen of instructie. Ontdekt hij tijdens de controle kleine oneffenheden , dan kan dat vaak direct worden opgelost. Gaat het om grotere behandelingen dan volgt doorgaans een vervolgafspraak voor een verdere behandeling. Na afloop van uw controle plannen wij graag gelijk een nieuwe afspraak met u. Bij Houben Mondzorg worden maximaal de vastgestelde UTP tarieven (die landelijk bepaald zijn gehanteerd).

  Consult tandarts;

  U maakte een afspraak bij één van onze tandartsen (wellicht op verwijzing), hier komt uw algemene gezondheid aan de orde. Vervolgens inventariseert onze tandarts naar uw wensen en eventuele klachten. Dan volgt een uitgebreid onderzoek waarbij de tandarts uw gebit, gingiva (tandvlees) en slijmvliezen uitgebreid bekijkt . De tandarts maakt indien nodig (in overleg) röntgenfoto’s. Deze foto's (recent) zijn noodzakelijk om een goede diagnose te kunnen stellen.
  Bij complexe gebitssituaties kan eventueel een 2e bezoek nodig zijn. Dan maakt onze tandarts studiemodellen en kleurenfoto´s, die hij zorgvuldig bestudeert. Na één of meer onderzoek(en) bespreekt de tandarts met u de status van uw gebit en wordt indien nodig of gewenst een behandelvoorstel en een bijbehorend kostenplaatje opgesteld.

  Consult tandprotheticus (eerste afspraak gratis en vrijblijvend);

  Tijdens het kennismakingsconsult bij de tandprotheticus krijgt u de gelegenheid om in alle rust problemen rond uw kunstgebit te bespreken. Wij zoeken samen met u naar een passende oplossing. Gedurende het eerste consult wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden passend bij uw gebit, variërend van een volledig of gedeeltelijk kunstgebit tot en met een klikgebit of vaste prothese.

  Voordat onze tandprotheticus aan de behandeling begint kan het noodzakelijk zijn dat de behandelaar vind dat uw eigen tanden en kiezen eerst goed beoordeelt worden door een van onze tandartsen. In dit geval zal u (in onderling overleg met de tandprotheticus) eerst worden doorverwezen naar de tandarts (deze hanteert in het ergste geval de maximaal, landelijk vastgestelde UTP tarieven voor dit onderzoek). Vervolgens stellen zij in onderling overleg een behandelplan op, waarbij uw wensen uiteraard centraal staan. Ter onderbouwing van een behandelplan worden er röntgenfoto's gemaakt die tevens nodig zijn indien er een aanvraag voor vergoeding bij uw zorgverzekeraar wordt ingediend. Aan de hand van de bevindingen wordt uw huidige tandheelkundige situatie, het verloop van de voorgestelde behandeling en de tijd die hiervoor nodig is met u besproken. Bij behandelingen boven € 150,- zal er een begroting gemaakt worden.

  TOP